دوشنبه، 17 تير 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه خاگینه گل میخک را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم:
شکر 350 گرم (دو پیمانه)
آب 1/5 پیمانه
آبلیمو یک قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد 120 الی 150 گرم
زرده تخم‌مرغ دو عدد
ماست سه قاشق سوپخوری
روغن مایع سه قاشق سوپخوری
مغز گردوی آسیاب کرده 120 گرم
پودر قند 60 گرم
پودر هل یک قاشق چایخوری
شیر یک فنجان

طرز تهیه:
آرد را در کاسه مناسبی بریزید و در مرکز آن حفره‌ای بسازید. زرده‌های تخم‌مرغ، ماست و روغن مایع را به آرد بیفزایید و به آرامی مخلوط کنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود.حالا خمیر را درون کیسه نایلونی بگذارید و حدود نیم ساعت در یخچال نگه دارید.خمیر را روی سطحی آردپاشی شده به کمک وردنه بسیار نازکی باز کنید.دقت داشته باشید که ضخامت خمیر حدود یک میلیمتر شود. به گونه‌ای که انگشتان از زیر خمیر کاملا پیدا باشد.با برشی کنگره‌دار، به قطر تقریبی هفت سانتیمتر، 16 دایره از خمیر ببرید و داخل قالب چرب کرده مافین بگذارید.بین خمیرها را با مخلوط شیر و روغن مایع مرطوب کنید و خمیرها را روی یکدیگر قرار دهید. روی خمیر هشتم قدری سفیده تخم‌مرغ بمالید و مخلوط گردو، پودر قند و هل را روی آن بریزید. با خمیر نهم روی این مخلوط را بپوشانید و دو لبه خمیر را به هم بچسبانید.
اکنون قالب مافین را داخل سینی بگذارید و خاگینه را به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید تا طلایی رنگ شود. همین که خاگینه کمی خنک شد آن را درون شربت سرد قرار دهید تا شربت جذب خاگینه شود.