سه‌شنبه، 18 تير 1392

پرسش :

آیا می‌توان گفت مهم‌ترین شرط دست یافتنی ظهور برای عموم، آمادگی و اقبال عمومی امت است؟

پاسخ :
در رابطه با بحث «ظهور» توجه به نکات زیر ضروری است تا نظر دین در این رابطه به دست آید:
ناسوت فروترین مرتبه در سیر نزول است و با توجه به آن که ظهور حق تعالی است، عمر آن ازلی و ابدی است و چنین نیست که ناسوت در دوره‌ای فنا پذیرد. این آدمیان هستند که با تولد به این جهان می‌آیند و با مرگ از آن می‌روند. با توجه به ابدی بودن ناسوت، حضرات چهارده معصوم علیهم السلام برترین آفریده‌های حق تعالی هستند که تنها حضرت حجت آخرین ذخیره‌ی حق تعالی زنده است. بررسی روایات ظهور حکایت از اقتدار و توان فوق عادی و ماورایی انسان‌های عادی عصر ظهور دارد. بشر امروز با آن که در فناوری و تکنولوژی رشد داشته است، نسبت به بشر عصر ظهور هزاران سال قبل عقب است. این گفته با لحاظ شتاب فزاینده تولیدات علمی گفته می‌شود. بررسی روایات و نیز ادعیه مربوط به عصر ظهور نشان می‌دهد ظهور تا صدها سال آینده واقع نمی‌شود بنابراین آمادگی و اقبال عمومی باید برای شکوفایی ولایت در باطن آدمی باشد که زمینه را تا صدها سال دیگر برای ظهور فراهم می‌آورد. جهاد فرهنگی باید بر شناخت اهل ولایت در فضایل مناقب اهل‌بیت و علوم و اسرار و حقایق آنان متمرکز شود و مقام خلق نوری و مراتب نورانیت و ولایت اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و توحید حق محور فعالیت‌های فرهنگی باشد که روایت نورانیت نمونه‌ای از آن است.
با توجه به این نکته است که می‌توان دریافت چرا روایات بر خودسازی توصیه دارد و فعالیت‌های اجتماعی را در پرتو آن خواستار است.

منبع: nekoonam.net