يکشنبه، 20 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه برنج شیرازی را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم:
برنج دو پیمانه
مرغ 250 گرم
بادنجان دو عدد
پیاز متوسط دو عدد
زرده تخم‌مرغ دو عدد
زرشک پلویی پنج قاشق غذاخوری
ماست پنج قاشق غذاخوری
شکر دو قاشق غذاخوری
روغن مایع 100 گرم
سیب‌زمینی دو عدد
زعفران به میزان لازم

طرز تهیه:
پیاز را نگینی خرد کرده و کمی تفت می‌دهیم. مرغ را با آب می‌پزیم و آن را تکه تکه کرده و استخوان‌هایش را می‌گیریم.
سپس، بادنجان و سیب‌زمینی را بعد از پوست کندن حلقه‌حلقه بریده و در روغن مایع سرخ می‌کنیم و زرشک را با شکر تفت می‌دهیم. زعفران را با آب گرم مخلوط کرده و در یک ظرف دردار ریخته و در جای نسبتا گرم به مدت نیم ساعت قرار می‌دهیم تا خوب رنگ بگیرد.
برنج را آبکش کرده زرده تخم‌مرغ، ماست و کمی زعفران را مخلوط می‌کنیم و ته قابلمه می‌ریزیم و بادنجان‌ها را روی آن چیده، سپس مرغ تکه‌تکه شده را روی بادنجان می‌گذاریم و زرشک را نیز با پیاز داغ مخلوط کرده روی آنها می‌پاشیم و مابقی برنج را روی مخلوط ریخته و سطح برنج را صاف کرده و مابقی زعفران و روغن را روی آن می‌ریزیم و می گذاریم تا پلو دم بکشد و ته دیگ بزند، حالا غذای ما حاضر است.