يکشنبه، 20 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه شیرین‌پلو با عدس‌ و کشمش‌ را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم‌:
▪ عدس‌: ۲۵۰ گرم‌ (در صورت‌ تمایل‌)
▪ کشمش‌ ریز پلویی‌: ۱۰۰ گرم‌ (در صورت‌ تمایل‌)
▪ شکر: ۴۰۰ گرم‌
▪ خلال‌ هویج‌: ۲۰۰ گرم‌
▪ خلال‌ بادام‌ و پسته‌: ۱۰۰ گرم‌
▪ خلال‌ پوست‌ پرتقال‌: ۱۰۰ گرم‌
▪ ادویه‌: یک‌ قاشق‌ سوپ‌خوری‌
▪ روغن‌ مایع‌: ۲۰۰ گرم‌
▪ زعفران‌: به‌ مقدار لازم‌
▪ برنج‌: یک‌ کیلو

طرز تهیه‌:
در مرحله‌ اول‌ تهیه‌ این‌ غذا باید خلال‌ پرتقال‌ را به‌ مدت‌ پنج‌ دقیقه‌ در آب‌ بجوشانید تا تلخی‌اش‌ گرفته‌شود، سپس‌ آب‌ آن‌ را خالی‌ کنید و دوباره‌ به‌ مدت‌ ده‌ دقیقه‌ آن‌ را بجوشانید، پس‌ از آن‌ خلال‌ هویج‌ را به‌همراه‌ شکر و خلال‌ پرتقال‌ بجوشانید تا نیمه‌ پخته‌ شود و آن‌گاه‌ خلال‌ پسته‌ و بادام‌ را در آن‌ بریزید تا به‌همراه‌ شکر دو سه‌ جوش‌ بزند، سپس‌ آن‌ را از آب‌ خارج‌ کنید. کشمش‌ را نیز به‌ مدت‌ یک‌ دقیقه‌ تفت‌ دهید وبه‌ همراه‌ عدس‌، که‌ به‌ مدت‌ پانزده‌ دقیقه‌ جوش‌ خورده‌، در ظرفی‌ نگه‌دارید و به‌ همراه‌ خلال‌ها در ظرفی‌دیگر هم‌ بزنید و پس‌ از این‌ مراحل‌، برنجتان‌ را که‌ آبکش‌ کرده‌اید، در زمان‌ پخت‌، ابتدا یک‌ کفگیر برنج‌ درقابلمه‌ای‌ دیگر بریزید و کمی‌ از مایع‌ آماده‌ شده‌. این‌ کار را تکرار کنید تا مواد به‌ کلی‌ تمام‌ شود، گرچه‌ بایددر این‌ زمان‌ ادویه‌ هم‌ به‌ برنج‌ اضافه‌ کنید، بعد برنجتان‌ را دم‌ کنید تا به‌ همراه‌ مواد آماده‌ شده‌ بپزد. پس‌ ازاین‌ که‌ برنج‌ دم‌ کشید، روی‌ برنج‌ زعفران‌ و روغن‌ داغ‌ بریزید. البته‌ می‌توانید عدس‌ و کشمش‌ را در صورت‌تمایل‌ به‌ برنج‌ اضافه‌ کنید.