دوشنبه، 21 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه ماکارونی با سس فلفل را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم برای 4 نفر :
ماکارونی لوله ای ----------------- 500 گرم
سویا درشت ---------------------- 100 گرم
نخود فرنگی ----------------------- 1 لیوان
فلفل دلمه ای -------------------- از هر رنگ 1 عدد ( زرد و سبز و قرمز )
فلفل سبز قلمی ----------------- 3-4 عدد ( تند یا شیرین یا از هر دو )
سیب زمینی --------------------- 1 عدد متوسط
پیاز ------------------------------- 1 عدد متوسط
گوجه فرنگی ---------------------- 1 عدد متوسط
سس کچاپ تند ------------------ 2 قاشق سوپخوری
زنجفیل تازه رنده شده ----------- 1 قاشق سوپخوری
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه ------- به مقدار لازم
پودر آویشن ----------------------- به مقدار لازم

طرز تهیه :
نخود فرنگی را 20 دقیقه در آب بجوشانید تا نیم پز کامل شود، بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.
سویا را از یک ساعت قبل در مقداری شیر یا آب ولرم بخیسانید و آبکش کنید و بگذارید آب آن کاملا چیده شود.
در تابه ای روغن گرم کنید، پیاز خرد شده را داخل تابه بریزید و همراه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. سویا را اضافه کنید و 6-8 دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ آن تغییر کنید.
یک عدد گوجه را ریز خرد کنید و همراه با نخود فرنگی آبکش شده، سیب زمینی نگینی خرد شده، زنجفیل رنده شده، فلفل سبز خرد شده و نمک و فلفل داخل تابه بریزید. مواد را چند دقیقه تفت دهید و بعد 2 لیوان آب جوش روی مواد بریزید و درب تابه را ببنید و 15 دقیقه زمان برای طبخ و مزه دار شدن مواد در نظر بگیرید. ( روی حرارت ملایم )
ماکارونی را بجوشانید، آبکش کنید و بگذارید سرد شود .
15 دقیقه بعد که آب سس کشیده شد، فلفل دلمه ای های رنگی را به صورت خلالی یکدست (ژولین) خرد کنید و همراه با سس کچاپ تند به مواد داخل تابه اضافه کنید . مواد را کاملا با هم مخلوط کنید و چند دقیقه با حرارت بالا تفت دهید.
نمک و چاشنی خوراک را اندازه کنید، حرارت زیر تابه را خاموش کنید و صبر کنید مواد خنک شوند . ( دقت کنید که در این مرحله سس ماکارونی نباید آب داشته باشد . اگر چنین نبود قبل از اضافه کردن فلفل و سس کچاپ حرارت را بالا ببرید تا آب آن چیده شود )
کف قابلمه ای متناسب با مقدار مواد، کمی روغن بریزید، حرارت زیر قابلمه را بالا ببرید ، ته دیگ دلخواه را بیندازید و مقداری از ماکارونی آبکش شده داخل قابلمه بریزید . مقداری از سس فلفل را روی ماکارونی بریزید و به آرامی مواد را مخلوط کنید. مقداری پودر آویشن روی مواد بریزید و دوباره لایه به لایه از ماکارونی و سس داخل قابلمه بریزید تا هم ماکارونی و هم سس تمام شود.
( لایه آخر را با ماکارونی ساده بپوشانید ) روی هر لایه را با پودر آویشن بپوشانید .
مقداری آب جوش و روغن داغ شده را مخلوط کنید ( کلا به اندازه نصف استکان ) و روی مواد بریزید. صبر کنید بخار کند، بعد دم کنی و درب قابلمه را ببندید و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید و یک ساعت الی یک ساعت و نیم زمان پخت برای خوراک در نظر بگیرید .
نکته :
طعم این غذا به نسبت کمی تند است و تهیه و استفاده از آن برای کسانی که معده های حساس دارند یا دچار حساسیت های خاص غذایی هستند و کودکان زیر 10 سال توصیه نمی شود .
بهتر است از سویای درشت و میکس نشده برای تهیه این خوراک استفاده کنید تا ظاهر خوراک زیبا تر باشد.
می توانید بسته به ذائقه خود از مقداری پودر دارچین و پودر کاری نیز برای طعم دار کردن سس استفاده کنید . در این صورت مواد فوق را همراه با فلفل دلمه ای و سس کچاپ به سس اضافه کنید.
از آنجایی که هر نوع ماکارونی روش طبخ و زمان آبکش کردن خاص خودش را دارد، درنتیجه اگر از نوعی خاص از ماکارونی استفاده می کنید، به دستورات گفته شده ی قبلی در اینجا بسنده نکنید و حتما قبل از استفاده به توصیه های درج شده روی بسته ماکارونی توجه کنید .
برای تهیه این خوراک بهتر است از ماکارونی میان تهی سایز درشت استفاده کنید .