دوشنبه، 21 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه آش ماست سبزوار را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم برای 4 – 6 نفر :
اسفناج یا برگ چغندر -------------------- 850 گرم ( خرد شده )
ماست پر چرب --------------------------- 800 گرم
رشته آش -------------------------------- 400 گرم
تره و نعناع تازه --------------------------- 200 گرم ( ساطوری شده )
نمک و فلفل ------------------------------ به مقدار لازم

طرز تهیه :
در قابلمه مناسبی تا نصف آب جوش بیاورید و بعد اسفناج یا برگ چغندر خرد شده را داخل قابلمه بریزید و وقتی دوباره آب به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا رنگ سبزی تغییر کند .
بعد رشته آش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سبزی و رشته کاملا بپزند .
بعد از طبخ کامل رشته و سبزی، حرارت زیر آش را خاموش کنید و بگذارید آش کاملا سرد شود .
نمک و فلفل و نعناع و تره ساطوری شده را به ماست پرچرب اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
وقتی آش سرد شد، این مخلوط را به آش اضافه کنید و کاملا هم بزنید .
سپس آش را کاملا سرد در ظرف مورد نظر سرو کنید .

نکته :
به دلیل اینکه از حبوبات در تهیه این آش استفاده نشده است بسیار سبک و مناسب برای همه افراد است. ولی میتوانید در صورت تمایل از یک پیمانه برنج نیز داخل آش استفاده کنید . در این صورت قبل از سبزی برنج را بریزید و بعد از اینکه برنج نیم پز شد سبزی را اضافه کنید و بعد باقی مراحل را طبق دستور طی کنید .
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن رشته حرارت زیر آش متوسط باشد و آش را به آرامی هم بزنید. هنگامی که رشته ته نشین شد نشانه پختن آن است .
بهتر است مقدار تره دو برابر مقدار نعناع در نظر گرفته شود.که آش به تلخی نزند.
پیشنهاد میکنم از مخلوط اسفناج و برگ چغندر استفاده کنید . به لحاظ طعم زیاد با هم تفاوت ندارند ولی جهت بهره بردن از خواص هر دو نوع سبزی بهتر است از مخلوط هر دو نوع استفاده شود .
اگر ماست پرچرب در دسترس ندارید میتوانید یک کیلو ماست معمولی آب گرفته را با 200 گرم خامه مخلوط و استفاده کنید .
به دلیل اینکه این آش کاملا سرد سرو میشود و همچنین بسیار سبک و ساده است میتواند جایگزین مناسبی برای آش های سنگین در وعده افطار باشد .
در ضمن این آش در سبزوار معمولا همراه با کوکو سبزی هنگام افطار سرو میشود .