شنبه، 26 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه چهار روش طبخ ماهی را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم :
ماهی قزل آلا درسته --------------------------- به تعداد نفرات
آرد سفید معمولی ------------------------------ به مقدار لازم
نمک ، آبلیمو ------------------------------------ به مقدار لازم
زعفران دم کرده --------------------------------- به مقدار لازم

طرز تهیه :
{این روشها معمولا برای طبخ ماهی هایی غیر از نوع قزل آلا نیز کاربرد دارند.}

روش اول ( روش سنتی ) :
ماهی را بعد از شستن خشک کنید .
در یک دیس لبه دار ، مقداری آبلیمو و نمک و زعفران را مخلوط کنید و ماهی را در آن بخوابانید .
تمام سطح ماهی و داخل شکم ماهی را به مخلوط آغشته کنید و بگذارید یک ساعت در یخچال بماند تا مزه دار شود .
بعد تمام سطح ماهی را با آرد سفید بپوشانید و هر دو طرف ماهی را در روغن با حرارت ملایم خوب سرخ کنید .

روش دوم :
بعد از گذشت یک ساعت که ماهی ها مزه دار شدند ، بدون پوشاندن سطح آنها با آرد سفید ، ماهی ها را روی آتش ( یا کباب پز ) با استفاده از توری مخصوص کباب کردن ماهی ، کباب کنید .

روش سوم ( شنیسل ماهی هلندی ) :
به مواد لازم بالا دو عدد زرده تخم مرغ ، یک عدد تخم مرغ کامل ، به مقدار لازم آرد سوخاری و یک لیوان ماست نیز اضافه کنید .
در یک دیس لبه دار ، نمک ، آبلیمو ، زرده تخم مرغ ، ماست و زعفران را با دو قاشق غذا خوری آرد سفید مخلوط کنید و ماهی ها را در مخلوط بخوابانید طوری که تمام سطح ماهی داخل مخلوط باشد . بگذارید یک ساعت در یخچال بماند .
تخم مرغ کامل را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید .
بعد سطح ماهی ها را با آرد سفید بپوشانید ، و به تخم مرغ آغشته کنید و بعد پشت و روی ماهی را با آرد سوخاری پوشش دهید ودر روغن سرخ کنید .

روش چهارم :
پشت و روی ماهی را با مخلوط نمک و آبلیمو آغشته کنید و داخل شکم ماهی را با سیر و جعفری خرد شده و نمک و آبلیمو پر کنید و در فر با 250 درجه به مدت نیم ساعت بگذارید تا پخته و کبابی شود .
روش های بسیار متنوعی برای طبخ انواع ماهی به کار برده میشود . که بسته به رسم محلی و ذائقه افراد در مناطق مختلف و البته به نوع ماهی ، متفاوت است .
نکته :
برای راحت جدا کردن اسکلت و استخوان های ماهی ، بعد از پاک کردن آن ، ماهی را از شکم برش بزنید و روی تخته پهن کنید . با قسمت پهن چاقو ، از پشت روی بدنه ماهی فشار بیاورید و بعد ماهی را برگردانید و اسکلت ماهی را همراه استخوان هایش به راحتی جدا کنید . فقط مواظب باشید که گوشت ماهی تکه تکه نشود .
بهتر است پوست ماهی را اصلا از آن جدا نکنید ( بر عکس پوست مرغ ) به دلیل اینکه گوشت ماهی بسیار لطیف است و هنگام سرخ کردن به سرعت میسوزد ولی نپخته میماند .
وقتی یک روی ماهی سرخ شد ( درب ظرف باز باشد ) و ماهی را برگرداندید ، بهتر است درب ظرف را بگذارید تا هنگام سرخ شدن روی دیگر ماهی ، گوشت ماهی هم کاملا پخته شود .
در اواخر سرخ شدن ماهی ، مقدار کمی زعفران دم کرده را با آبلیمو مخلوط کنید و آرام روی ماهی بریزید تا کاملا مزه دار شود .
اگر خیلی به بوی ماهی حساسیت دارد ، هنگام مزه دار کردن ماهی ،‌ از مقداری رز ماری در مواد استفاده کنید ، بوی ماهی را به کلی از بین میبرد .