شنبه، 26 مرداد 1392

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه دلمه کلم برگ ماهی را توضیح دهید.

پاسخ :
موادلازم:
ماهی آمور,فیتوفاگ ,کپور یک کیلوگرم
لپه ۲/۱ لیوان
جعفری یک استکان ساتوری
برنج ۲/۱ لیوان(خیسانده)
پیاز ۲عدد(خردشده وتفت داده شده)
نمک ,فلفل ,زردچوبه بمیزان لازم
آبلیمو بمیزان لازم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
کلم برگ یک عددکوچک
سیر ۲حبه

طرزتهیه:
برگهای کلم را از هم جدا کرده در آبجوش یک لحظه می جوشانیم وکنار می گذاریم تا سرد شود. ماهی را چند دقیقه در کمی آب می ریزیم تا بتوان در صورت داشتن استخوان آنها را از گوشت جدا کرد.گوشت ماهی راتکه تکه کرده درپیاز داغ همراه با کمی نمک , زردچوبه , فلفل , سیر رنده شده وجعفری تفت می دهیم. لپه را با آب وکمی نمک خوب پخته ودر انتهای کار برنج را اضافه کرده چند دقیقه که جوشید از صافی رد می کنیم وبه مواد بالا اضافه می کنیم. یک قاشق رب گوجه فرنگی نیز اضافه کرده وخوب مواد را مخلوط می کنیم.
مقداری از مواد را داخل هر برگ کلم گذاشته ودلمه ها را در قابلمه ای که پیاز داغ وزردچوبه را تفت داده ورب گوجه وآبلیمو را اضافه کرده وتفت داده ایم چیده سپس مقداری آب روی دلمه ها می ریزیم تا کاملاً روی دلمه ها را بگیرد وحدود نیم ساعت با حرارت ملایم آنها را می پزیم.برای چاشنی آن نیز می توان بجای رب ,از سس تمبرهندی استفاده کرد.