شنبه، 9 شهريور 1392

پرسش :

جوانی 24 هستم. که مشکلات دندانهای من خیلی زیاد است. میشه گفت دندان های من مثل یک فرد بالای 60 ساله می مونه. بجز دندانهای جلویی تمام دنداهای من خراب است. حتی دوتا دندان آسیا را از پایین هم چپ و هم راست کشیده ام . و دندان عقل سمت چپ پایین را هم کشیده ام چون خوابیده بود روی دندان کناری. با توجه به اینکه من نه از دخانیات استفاده میکنم . هر روز مسواک میزنم و آب نمک در دهانم میزارم. و از نظر تغذیه هم هیچ مشکلی ندارم. حتی بعضی وقتها از قرص های کلسیم هم استفاده میکنم. علاوه بر اینکه لبنیات زیادی مصرف میکنم. و ورزش در روز 2ساعت انجام میدم. چرا باید این مشکلات برای من پیش بیاد. آیا جنس دندانهای من خوب نیست. آیا راه حلی پیدا میشه به غیر از عصب کشی و پر کردن دندانها. در ضمن من شب وقتی میخوابم فقط در حالت خواب درد زیادی در دندانهای خودم احساس میکنم.من دندانهای خود را مثل بت میپرستم ولی بی نتیجه است.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر اکبر مظاهری:
اگر با مکانیزم ایجاد پوسیدگی آشنایی داشته باشی متوجه می شوی که این پروسه چگونه پیش می رود. میکروب هایی که به صورت مسالمت آمیز در دهان ما زندگی می کنند، برای ادامه زندگی و تولید مثل به غذا نیاز دارند. غذای اصلی آنها مواد قندی یا به عبارت دقیق تر گلوکز است. مواد قندی یا کربوهیدرات هایی که شما مصرف می کنید، توسط این میکروب ها تجزیه شده، گلوکز آن را مصرف کرده و آنچه باقی می ماند اسید است. این اسید باعث پوسیدگی دندان می شود. حال اگر یک جای این مسیر را قطع کنیم، از ایجاد پوسیدگی جلوگیری کرده ایم. میکروب ها را که نمی توانیم نابود کنیم. ولی می توانیم: 1. مواد قندی کمتر مصرف کنیم. 2. دندان ها را طوری مسواک کنیم که هیچ مواد قندی، برای استفادۀ میکروب ها باقی نگذاریم. یعنی چون مسواک نمی تواند تمام نقاط دندان ها را تمیز کند، قبل از مسواک از نخ دندان استفاده کنیم. در هر صورت اول باید به یک دندانپزشک مراجعه کنید و بعد از ترمیم دندان ها و اصلاح فرم جویدن، به رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان بپردازید.
منبع: پزشک آنلاین