يکشنبه، 10 شهريور 1392

پرسش :

سوال من در مورد دندونهای عقلمه.میخواستم بدونم کدومها نیاز به جراحی یا کشیدن دارن؟

پاسخ :
پاسخ ازخانم دکتر فیروزه گل سرخی:
رویش دندانهای عقل از سن 16 تا بیست سالگی است . در صورتی که جای کافی برای حجم دندان عقل باشد این دندانها پس از رویش همچون دیگر دندانها مفیدند اما در صورتی که جای کافی نداشته باشند پشت دندانهای آسیاب آخر گیر کرده و یا اصلا در جهات اشتباهی حرکت کرده و در استخوان نهفته می مانند. در صورتی که دندانها اندکی از استخوان خارج شده و پشت دندان آسیاب گیر کنند امکان پوسیده کردن دندان سالم مجاور و پوسیده شدن خودشان زیاد است . در عین حال عفونت لثه اطراف نیز ممکن است. اغلب این دندانها نیاز به کشیدن دارند. در صورتی که دندان کاملا نهفته باشد اگر چه اغلب مواقع آزاری ندارد اما به دلیل این که احتمال استحاله بدخیمی یا تغییرماهیت در غلاف دندان عقل وجود دارد توصیه به جراحی می شود.
منبع: پزشک آنلاین