شنبه، 16 شهريور 1392

پرسش :

کودکی دو ساله دارم که در زمان رویش اولین دندانهای جلو از فک بالا متوجه سیاهی آنها شدیم و به دستور پزشک استفاده از قطره mim را کنار گذاشتیم که در مدت کوتاهی چهار دندان جلویی به حالت پوسیدگی رسید و از بین رفت و قسمتی از آنها با رنگ سیاه درون لثه باقی مانده است ، دیگر دندانهایش سالم می باشد ، آیا درمانی برای آن وجود دارد و آیا عوارضی برای رویش دندانهای دائمی خواهد داشت؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر اکبر مظاهری:
پوسیدگی دندان های شیری وقتی به این حد می رسند، دیگر دندان قابل نگهداری نیست ولی اگر کشیده شوند و تا رویش دندان های دائمی آنها مدت زیادی مانده باشد، هم باعث رویش تآخیری دندان دائمی آن می شود و هم ممکن است باعث حرکت دندان های مجاور و بهم ریختگی ردیف دندان های کودک گردد. بنابراین دندانپزشک شما باید کودک را معاینه و در صورت وجود عفونت، کیست چرکی و یا هر موردی که برای دندان دائمی آن مشکل ایجاد کند و یا آن را تحت الشعاع قرار دهد، دندان را کشیده و در غیر این صورت از کشیدن آن خودداری می کند. چرا که باقیماندۀ دندان می تواند جای دندان دائمی را نگه داشته و دندان دائمی موقع رویش با کمبود جا مواجه نشده و سر جای خود قرار می گیرد.
منبع: پزشک آنلاین