يکشنبه، 17 شهريور 1392

پرسش :

حدودا دو سال قبل به یکی از همکارانتان در مشهد برای پرکردن دندان مراجعه کردم. تمام مراحل خوب بود و هیچ مشکلی نداشتم اما الان رنگ دندانم تغییر کرده با وجود اینکه مرتب مسواک میزنم و هر نوبت شستشوی دهانم 10 دقیقه طول میکشد. رنگ دندانم به رنگ مواد پر کننده تغییر کرده است. این در حالی است که تا چندی پیش این مشکل را نداشتم.

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر علیرضا فیروزه:
معمولاً تغییر رنگ دندان به دنبال پرکردن به دودلیل اتفاق می افتد. اول آنکه دندان مورد نظر عصب کشی شده باشد چون دندان تبدیل به یک جسم مرده می شود به تدریج آب خود را ازدست داده ودچار تغییر رنگ می شود که اگر در دندانهای قدامی این اتفاق بیفتد می توان با سفید کردن یا روکش کردن رنگ دندان مورد نظر را اصلاح کرد . دومین دلیل تغییر رنگ، معمولاً بعد از پر کردن دندان با مواد غیر همرنگ (آمالگام)که ترکیبات فلزی نظیر جیوه ،نقره،وقلع و...دارد اتفاق می افتد که راه حل آن تخلیه پرکردگی وتعویض آن با مواد همرنگ (کامپوزیت)است.
منبع: پزشک آنلاین