شنبه، 30 شهريور 1392

پرسش :

پسری22ساله باقد170و وزن54 کیلو هستم تعدادی از دوستان برای افزایش وزن از قرص دگزا استفاده کرده و جواب گرفته اند. 1.آیا بنده برای اقدام به افزایش وزن میتوانم از این دارو استفاده کنم؟ 2.این دارو مصرفش به چه صورته،عوارض اون چیه،دوز مصرف مناسبش چیه و کلأ اطلاعات مختصری راجع این دارو؟ 3.چندین داروخانه گشتم و پیداش نکردم،آیا فروش این دارو بدون نسخه پزشک ممنوع است؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
به هیچ عنوان از دگزامتازون جهت افزایش وزن استفاده نکنید عوارض زیادی دارد.این دارو در کیلینیک برای درمان طیف وسیعی از اختلالات بکار می رود و در درمان عوارضی چون : آنافیلاکسی وشوک – هیپرکالسمی – استئرآرتریت پس از تروما – برخی از انواع آرتریت روماتوئید – کاردیت روماتیسمی – بیماری های کلاژن – برخی از بیماری های پوستی – کنترل حالات آلرژیک – بیماری سرم – آسم برونشیال – درماتیت آتیپیک – حساسیتهای داروئی – بیماریهای حاد والتهابی چشم و....... کاربرد دارد. در درمان ادم مغزی – ادم توام با متاستاز تومورها – یا ضربات وارد به سر از دگزامتازون استفاده می شود .همانطور که بیان شد این کاربردها در کیلینیک بوده وحتما باید با تجویز پزشک انجام شود .از جمله عوارض گزارش شده به: واکنشهای محل تزریق از جمله درد التهاب وآبسه در محل تزریق – خارش – تهوع – سرگیجه – گر گرفتگی – استفراغ – ضعف – سکسکه – کهیر – پارستزی – راش – افزایش تعرق – اختلالات بینایی – ادم – افزایش فشارخون – هایپوکالمی – فلج شل گذرا – تاکیکاردی – بیقراری – تشنج – هایپرگلایسمی – دیس تونی – شوک انافیلاکتیک – میالژی – یرقان – دردشکم – خونریزی گوارشی – قرمزی وادم صورت – پلی اوری – افسردگی – افزایش وزن – سایکوز – توهم – لارنژیت – واژینیت – وبی خوابی – ضعف ودرد عضلانی – تاخیر در ترمیم زخمها – شکستگی استخوانها – پوکی استخوان – افزایش خطر ابتلا به عفونتها – برهم خوردن تعادل مایعات والکترولیتهای بدن – عوارض چشمی – گوارشی – عصبی و پوستی – تشنج وافسردگی و ..... اشاره کرد.
منبع: پزشک آنلاین