شنبه، 30 شهريور 1392

پرسش :

مرد 21 ساله ای هستم که از حدود 10 سالگی یادم میاد لاغر بودم و دکتر شربت آهن به من داد و کمی بهتر شدم .اما یادم نیست چرا مصرفش قطع کردم.اما حالا که 21 سالمه و دکتر رفتم به من قرص آهن Ferionتجویز کرد و طبق دستور هر عصر 1 عدد و برای تاثیر بهتر قرص ویتامین c.اما میخواستم بدونم شما هم به من تجویز میکنید تنها همین قرص آهن و بخورم و لازم نیست برای تاثیر بهتر قرص دیگه ای مثل:(ویتامین c)برای جذب بهتر بخورم؟ کدامش؟یا از نظر شما دستور بهتری دارید و باید قرص آهن بخورم همراه چه مایعاتی و چه ساعتی بعد از غذا بخورم که آسیب به دندانی من وارد نکنه؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
قرص آهن بهتر با مواد غذایی حاوی ویتامین cمثل مرکبات آب مرکبات آب پرتقال لیمو و.. بهتر است.چون ویتامین ث میوه ها باعث افزایش جذب قرص آهن میشه حتی میشه از" قرص جوشان ویتامین ث" استفاده کردو بهتر با لبنیات مصرف نشود یک و نیم تا 2 ساعت قبل و بعد از مصرف قرص آهن ، باید از مصرف شیر، ماست و چای خودداری کرد.تا نیم ساعت پس از مصرف نباید دراز کشید.چون باعث زخم مری و درد و سوزش سر دل میشه! بهتر است با معده خالی مصرف بشه چون معده که خالی باشه اسیدی تر است و آهن هم در محیط اسیدی بهتر جذب بدن میشه.در برخی افراد که ناراحتی معده دارن ، میتونن قرص آهن رو همراه غذا میل کنن .......هیچ ایرادی نداره
منبع: پزشک آنلاین