شنبه، 30 شهريور 1392

پرسش :

من دختری 14 ساله هستم با قدی حدود 157 سانتی متر. 2و3 سالی میشه که از آمپول های هرشب (نوردیتوپرین اگه اشتباه نکنم) و 28 روزه های دیفرلین استفاده میکنم که هنوز قطعشان نکردم. از موقعی که آمپول ها رو شروع کردم حدود هشت و نیم سانت رشد کردم و در حال حاضر 2 روز درهفته آمادگی جسمانی و ایروبیک میرم و 1 روز هم والیبال. اما در مدرسه هم تمام زنگ های تفریح رو والیبال بازی میکنم. تغذیه ی مناسبی هم دارم هم قرص کلسیم میخورم هم قرص آهن و کلا تغذیم نسبتا مناسب هست.ولی به نظرم من قد خیلی کوتاهی دارم و خیـلی برام مهمه که حداقل از 160 سانت بیشتر بشم. آیا امکانش هست؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
حتما دارویتان را زیر نظر پزشک استفاده کنید زیرا مصرف بیش از حد عارضه دارد و مرتب باید توسط پزشک معالج چک شوید.بله امکانش هست. در ضمن به نکات زیر در مصرف نوردیتوپرین توجه کنید 1. قبل از به کار بردن این فرآورده باید حساسیت به هورمون رشد و مصرف همزمان سایر داروها خصوصاً کورتیکواستروئیدها و کورتیکوتروپین را در نظر گرفت. 2. دارو باید به مقدار مناسب تجویز شده و میزان رشد به طور منظم توسط پزشک تعیین شود. 3. در صورتی که درمان با شکست مواجه شود، آزمونهای سرولوژیک برای تعیین میزان پادتن بر علیه هورمون رشد انجام گردد. 4. سن استخوان طی درمان باید هر سال تعیین شود. 5. بررسی عملکرد تیروئید و ارزیابی بروز ضایعات داخل جمجمه ای لازم می باشد.
منبع: پزشک آنلاین