شنبه، 30 شهريور 1392

پرسش :

برای دریافت ید بدن چه موادغذایی باید استفاده کرد.چندین ماهه تی اس اچ خونم بالاست وباتوجه به مصرف لوتیروکسین پایین نمی آید آیا میشود بدن به ید نیاز داشته باشد نه به لوتیروکسین؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
از مواد غذایی حاوی ید می توان به آب آشامیدنی، غذاهای دریایی( ماهی آب شور و ساردین) و لبنیات آلوده شده به مواد ضدعفونی کننده حاوی ید اشاره کرد. ید موجود در سبزیجات و میوه ها، به میزان ید موجود در خاکی که در آن روییده اند، بستگی دارد.و خاک ایران فقیر از ید است. شما حتما باید دارو استفاده کنید و در کنار آن از مواد غذایی حاوی ید استفاده کنید. دوز دارویتان را با دکترتان چک فرمایید. ازمصرف مواد گواتروژن پرهیز کنید.گواتروژن ها موادی هستند که به طور طبیعی در غذاها یافت می شوند و جذب ید و یا به کارگیری ید توسط بافت ها را دچار اختلال می کنند. از مواد غذایی گواتروژن می توان به کلم، شلغم، روغن کانولا، بادام زمینی ، کاساوا و سویا اشاره کرد.
منبع: پزشک آنلاین