يکشنبه، 31 شهريور 1392

پرسش :

علت وجود سنگ و شن در کلیه اشخاص چیست؟ آِیا غذاهایی که مصرف میکنیم باعث بروز آن میشود؟ آیا واقعا مسایل خانوادگی در آن دخیل است؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
هم موادغذایی و هم ژنتیک میتونن نقش داشته باشن .سنگ کلیه علل مختلفی داره مثل: -دفع مقادیر بیش از حد کلسیم از ادرار در اثر اختلال غده پاراتیرویید ـ که تنظیم متابولیسم کلسیم را به عهده دارد ـ یا در اثر مصرف بیش از حد کلسیم و ویتامین ـ د-نقرس (در مورد سنگ های اسیداوریکی )-انسداد ادراری -کاهش حجم ادار ناشی ا-رژیم غذایی نامتناسب (مصرف بیش از حد کلسیم )-سابقه خانوادگی سنگ کلیه-پرکاری پاراتیرویید -در بستر افتادن طولانی مدت به هر دلیل-سوء مصرف الکل.
منبع: پزشک آنلاین