يکشنبه، 31 شهريور 1392

پرسش :

من ورزش کشتی کار میکنم به صورت حرفه ای دوتا سوال ازتون دارم . 1)_ من بعد از تمرین یا قبل از تمرین چه چیزهایی یا چه ویتامین هایی رو باید مصرف کنم که بدنم کم نیاره 2)- من کتف ام درد میکنه الان 2 سال که خوب نشده یه نفر میگفت باید گلوتامین بخوری تا عضله سازی بشه ، معذرت میخوام خیلی تجویزهای پزشکی غیر حرفه ای از سوی دوستام بهم شده اما اعتماد بهش سخته! اگه ممکنه بگید من چیکار کنم؟ راستی من 23 سالمه.

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
قبل تمرین غذاهای با شاخص گلایسمیک (قابلیت مواد قندی به گلوکز) پایین مثل سیب هلو – شیر کم چرب- انجیر خشک –خرمای زرد زاهدی- توت خشک – نان حجیم( سنگک ، بربری...) ... مصرف شود زیرا آنها قند خون را به تدریج بالا می برند و برای مدت زمان زیادی قند خون بالا نگه میدارند. 1-0.5 ساعت قبل از مسابقه از خوردن مواد قندی، ساندیسها،.. اجتناب کنید.،زیرا با ورود یکباره قند ، انسولین در خون زیاد شده و باعث کاهش قند خون و منجرب به خستگی میگردد ودر نتیجه اجرای فعالیت ورزشی دچار اختلال میشود.اگر تمرینتان بیش از 1 ساعت به طول می‌انجامد از مواد غذایی مانند خرما و انجیر برگه‌ها استفاده کنید. بعد تمرین غذاها و مایعات غنی از کربوهیدرات 1-4 ساعت پس از ورزش استفاده کنید.در وعده های غذائی پس از ورزش می توان از قندهای مرکب (برنج.نان،ماکارونی و سیب زمینی) استفاده کرد. ـ مصرف پروتئین ترشح انسولین را تحریک می کنند بنابر این مصرف موادغذائی پروتئینه با تحریک ترشح انسولین به بازسازی گلیکوژن عضلات کمک می کند.برای کتفتان باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید و گلوتامین تاثیری ندارد. توصیه می شود حتما به متخصص تغذیه که کار ورزشی کرده مراجعه فرمایید.
منبع: پزشک آنلاین