يکشنبه، 31 شهريور 1392

پرسش :

لطفا در مورد داروی ال کانیتین و اثر ضد اشتهایی آن توضیح دهید؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
ال-کارنیتین توسط اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و موجب آزاد سازی انرژی از سلولهای چربی میشود. این ماده شیمیایی موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری میشود.وظیفه اصلی آن در بدن کمک به سوخت و ساز وتبدیل غذا به انرژی می باشد. کارنیتین این عمل را از طریق انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری ها جهت بتااکسیداسیون آن ها انجام می دهد. از طرف دیگر مصرف چربی ها به عنوان منبع انرژی موجب صرفه جویی در مصرف گلیگوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی ورزش کار می انجامد.ال کارنیتین ضد اشتها نیست ولی از عوارض آن بی اشتهایی است مکانیسم آن هنوز روشن نشده.بنابرمطالعات ال-کارنیتین بااکسیداسیون چربی کبدی و ارتقاء گلوکونئوژنز (ساخت گلوکز)و ذخیره سازی گلیکوژن کبد ممکن است سیری را افزایش دهد.
منبع: پزشک آنلاین