يکشنبه، 14 مهر 1392

پرسش :

پسر 20 ماهه من بجز شیر مادر غذای دیگری نمی خورد چگونه می توانیم عادت غذایی او را تغییر دهیم. چه زمان می توانیم تغذیه او با شیر مادر را قطعع کنیم؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
باید از مقدار کم شروع کنید به مقاله کودکان بد غذا در وبسایتم مراجعه کنید در مورد تغذیه گفتم و بخوان حتما بهت کمک می کنه از این روش ها هم استفاده کن. بهشون اصرار نمی کنی خیلی خوبه .در کل باید کاری کنی که خودشان ترغیب بشن و غذا بخورن مثلا وقتی می خوای بهشون غذا بدی برای خودت هم بکش و بخور حتی یه کم . غذا خوردن در کنار والدین و سایرین بخصوص زمانی که با میل می خورن اشتها رو باز می کنه یه کم از غذایی که دوست دارن در بشقاب بریز و یه کم از یه غذای جدید مثل سیب زمینی برای خودت هم بکش . بعد که هر کی سر جایش نشست شما غذا ی خودت را انتخاب (بدون نگاه کردن به کودکان و انگار داری برای خودت یه غذای خوش مزه می خوری)با میل می خوری و میگی به به .وای چقدر خوش مزه است .من خیلی این غذا(اسم غذا رو ببر ) دوست دارم(اصلا به کودکان نگاه نکن و اگر گفتند ما نمی خوایم بگو باشه هر چی دوست دارید بخورید و بلافاصله به کار قبلیت (تعریف وتمجید از غذایی که می خوری ) ادامه بده) سعی کن توبشقاب کم بکشی و از سبزیجات مختلف کنار غذا استفاده کن و غذا را در هر بشقاب تزیین کن و از رنگ های نارنجی که اشتها برانگیزند استفاده کن بعد از غذا به آنها مغز ها و مواد بین وعده بده(مثلا مغز تخمه مزمز) و نیز می توانی برای تشویق زمانی که غذایشان رابهتر خوردند یه زنگ به بابایی بزنی(البته در جلوی اونا ولی به گونه ای که به اونها نگاه نکنی ولی اونها متوجه بشن)(حتی الکی گوشی بر دار و بگو اگر سر بابایی شلوغه) بگی وای امروز نمی دونی چقدر خوب غذا خوردن... بچه های من فرشته .... و بعد قطع کنی و بدن توجه به اونها به کارهایت برسی. در طی روز هم چند بار خوشحالیت را به طور مستقیم به آنها ابراز کن و بگو خیلی خوشحالم که خوب غذاتون رو خوردید در 2 سالگی می توانید- شیر مادر را قطع کنید.
منبع: پزشک آنلاین