يکشنبه، 14 مهر 1392

پرسش :

پسری 27 ساله هستم که مدتی است که پی برده ام به بیماری تالاسمی مینور مبتلا هستم. بیشتر اوقات خواب آلودگی بسراغم می آید و یا به یکباره خسته و بیحال میشوم. با مراجعه به پزشک متخصص داروی اسید فولیک برایم تجویز شده و علاوه بر آن هر روز قرص جوشان مولتی ویتامین مصرف میکنم تا بلکه بیشتر بتوانم سرپا باشم و به کارهای روزمره ام رسیدگی کنم. اگه میتونم با داشتن یک رژیم غذایی مناسب از ضعف بدنی ام جلوگیری کنم.

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
در افراد مبتلا به تالاسمی مینور "تجمع بیش از حد آهن بسیار غیر معمول است بنابراین بیماران با تالاسمی مینور نیاز خاص به تغییر در رژیم غذایی ندارند. فقط یک رژیم غذایی متعادل و غنی از پروتئین با کیفیت بالا، انرژی کافی، ویتامین های گروه B-کمپلکس (به ویژه ویتامین B12) و اسید فولیک توصیه می شود. در بیماران تالاسمی مینور باتوجه به تجویز پزشک باید از قرص های آهن و فولیک اسید استفاده شود و این بیماران با تغذیه مناسب می توانند از مشکلات احتمالی و کم خونی جلوگیری کنند.از میوه وسبزیجات درکنار غذاهای اصلی استفاده کنید درتالاسمی مینور بیشتر با کمبودفولیک اسید و کم خونی ناشی از آن مواجه هستید پس میوه وسبزیجات برگ سبز مثل کاهو اسفناج کلم براکلی کرفس ولوبیا سبز ... رابیشتراستفاده کنید در تالاسمی مینور معمولا غذا و رژیم غذایی مثل هر کس دیگری است .
منبع: پزشک آنلاین