يکشنبه، 14 مهر 1392

پرسش :

دختری 29 ساله با وزن 54 و قد 150 هستم و شغل اداری و پشت میز نشین هستم و باتوجه به کمبود کلسیم و سابقه شکستگی گردن فمور و داشتن پین ورزش مناسبی هم نمی توانم انجام دهم و زمان تغذیه ام هم صبح ها ساعت 7 صبح و تا ساعت 3 که می خواهم ناهار بخورم چیزی نمی خورم و شام ساعت 8 غذای سبک و لی دچار چاقی شکمی شده ام چکار کنم ؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
بهتر است به چند نکته توجه کنید: باید یک رژیم غذایی صحیح که حاوی 5 گروه اصلی غذایی شامل: 1- نان‌ و غلات 2- میوه‌ها 3- سبزی‌ها 4- گوشت ‌و حبوبات‌ و تخم‌مرغ 5- لبنیات و تأمین کننده انرژی و تمام ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و املاح) دریافت کنید. 2- برنامه غذایی باید متنوع باشد و انواع مواد غذایی در‌ آن گنجانده شود. در یک رژیم غذایی مناسب هیچ‌کدام از وعده‌های اصلی غذایی (صبحانه، ناهار و شام) حذف نمی‌شود و گرسنگی‌های طولانی به فرد نمی‌دهد، همچنین در یک رژیم غذایی صحیح کاهش وزن، حداقل 2 میان وعده در نظر گرفته ‌می‌شود. در یک ‌برنامه غذایی مناسب باید اعتدال در مصرف مواد غذایی رعایت شده و از مصرف زیاد یک نوع ماده غذایی و حذف مواد غذایی دیگر پرهیز شود. در رژیم‌‌های صحیح از انجام کلیه روش‌هایی که باعث تخریب عضلات و کاهش سوخت و ساز بدن می‌شود (مانند کاهش آب بدن، حذف وعده‌ها، کاهش شدید ‌کالری دریافتی و رژیم‌های غلط) اجتناب می‌شود، چرا که در این روش‌ها بعد از مدتی، با کاهش سوخت و ساز بدن وزن فرد ثابت می‌ماند و کاهش وزن متوقف می‌شود و فرد با شکست روبرو می‌شود. برنامه غذایی هر فرد و مقدار کاهش انرژی باید با توجه به نیازهای فردی، شرایط فیزیولوژیک خاص وی، فرهنگ غذایی، سلیقه فردی و امکان تهیه وی طراحی شود. امکان جایگزینی مواد با ارزش یکسان وجود داشته باشد. در یک رژیم غذایی اصولی کاهش وزن تدریجی است (حداکثر هفته‌ای 5/0 تا 1 کیلوگرم) تا سلامتی فرد به خطر نیفتد. به خاطر داشته باشید اصلی‌ترین هدف کم کردن وزن، حفظ سلامتی می‌باشد دوست عزیز در پایان به شما توصیه می کنم مهم نیست شما چقدر با سرعت وزن کم کنید مهم این است بعد از چند ماه چقدر از این کاهش وزن بر گردد و گرنه با رژیمهای غلط هم شما وزن کم می کنیداما بعد از مدتی حتی بیش از قبل وزن اضافه میکنید در ضمن ممکن است سلامتی خود را هم به مخاطره بیاندازید حتما برنامه غذایی خود را با یک متخصص تغذیه چک کنید تا از اصولی بودن آن اطمینان حاصل فرمایید. مقالات وب سایت اینجانب WWW:Armitaclinic,com راکه درارتباط با عوارض رژیم های غلط و مشخصات رژیم غذایی صحیح مطالعه فرمایید.
منبع: پزشک آنلاین