دوشنبه، 15 مهر 1392

پرسش :

من و شوهرم مدتی است که از قرص های ونوستات 120 استفاده میکنیم . آیا در وزن ما اثری دارد؟ این قرص ها عوارضی ندارد؟

پاسخ :
پاسخ از خانم گیتی بهدادی پور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی:
زنیکال با مکانیزم 30% کاهش جذب چربی در روده عمل میکند و با اتصال به آنزیم لیپاز که از پانکراس به روده ترشح میشود و مسئول هضم چربی رژیم غذایی است، مانع از این میشود که چربی غذا (تری گلیسیرید)،به اسیدهای چرب قابل جذب تجزیه شود و در نتیجه چربی از بدن دفع میشود.عوارض دارو شامل مدفوع چرب،اسهال چرب و دل پیچه است که در 9% بیماران منجر به قطع دارو میشود. بعضی افراد میتوانند در طی 6 ماه مصرف این دارو، 10% یا بیشتر از وزن خود بکاهند.با توجه به این که مصرف مداوم اورلیستات میتواند منجر به کاهش جذب ویتامینهای محلول در چربی شود،مصرف مکمل مولتی ویتامین شامل ویتامینهای A, D, K, E همراه با بتا کاروتن توصیه میشود.
منبع: پزشک آنلاین