دوشنبه، 15 مهر 1392

پرسش :

برای تقویت قوا و جبران کم خونی چه برنامه و توصیه ای می کنید؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
باید نوع کم خونی مشخص شود. استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می‌باشند. استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث هر وعده غذایی جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال، گریب‌فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز، لیمو ترش) پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا. برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست. مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه جهت پیشگیری به موقع و یا بهبود کم‌خونی. استفاده از نانهایی که از خمیر ورآمده تهیه شده‌اند. استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن هستند. استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده. شست و شو و ضد عفونی کردن سبزی‌ها. شستن کامل دستها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار.
منبع: پزشک آنلاین