دوشنبه، 15 مهر 1392

پرسش :

خانمی 29ساله هستم با وزن 74کیلوگرم و160سانتی مترقد دارای دوفرزندهستم از زمان زایمان فرزند اول شکمم همچنان بزرگ مانده و اشتهای غذاییم زیاد است و زود گرسنه میشوم اکنون کودک ده ماهه ای رو شیر میدهم و نمیتونم رژیم غذایی بگیرم حال با توجه به این توضیحات می خواستم ببینم چه راهی را برای کم شدن اشتها و کم کردن وزن و لاغری شکم پیشنهاد می دهید خواهشمندم سریع جواب بدین مخصوصا درمان لاغری شکم و آیا میتونم از قرص مجیک اسلیم روزی دو عدد استفاده کنم برای لاغری شکم و پایین آمدن وزن و برای کودک ضرر نداره و موثر هست یانه؟

پاسخ :
پاسخ از خانم شهزاد محمدیان، کارشناس ارشد تغذیه:
خوشبختانه امروزه روشهای مختلفی در کنار رژیم و ورزش در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. که از جمله برترین این تکنولوژِیها می توان به دستگاه رادیوفرکوئنسی ((RF ، کربوکسی تراپی و مزوتراپی و ... اشاره کرد که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) قرار گرفته است. به مقاله سلولیت چیست در وب سایت اینجانب و خدمات کلینیک مراجعه فرمایید. موفق باشید ورزشهای سریعی که تعداد ضربان قلب را افزایش داده و سوخت و ساز بدن رابهبود می بخشند آغاز کنید.سه مرتبه پیاده روی سریع در هفته راه حل مناسبی برای دستیابی به این هدف است. این کار نه تنها کالری میسوزاند بلکه برای قلب هم بسیار مفید است. قرص مجیک اسلیم اصلا مفید نیست و عوارض دارد کم شدن اشتها در اینجا به چند نکته اشاره می کنیم که با استفاده از آنها می توانید روش مناسبی را برای خوردن غذاها در پیش بگیرید و از پرخوری و در نتیجه چاقی جلوگیری کنید. 1- حواس ‌خودتان را پرت کنید اگر ناگهان و شدیدا هوس بستنی کردید، بدانید که این فقط نشانه یک زیاده‌ طلبی است؛ نه گرسنگی. به گفته دکتر جان فوریت، استاد دانشکده پزشکی بیلر، اشتهای کاذب یا همان هوس تنها 10 دقیقه طول می‌کشد و اگر شما بتوانید در این 10 دقیقه خودتان را کنترل کنید و به سمت خوراکی‌های پرکالری نروید، گام بزرگی به سمت سلامت‌تان برداشته‌اید. شما می‌توانید برای کنترل اشتها‌ی‌تان، با انجام دادن کارهایی معمولی حواس‌تان را از خوردن خوراکی‌ای که هوس کرده‌اید، منحرف کنید. مثلا به یک دوست قدیمی زنگ بزنید، موسیقی گوش کنید، ورزش انجام دهید یا خودتان را با دیدن فیلم مشغول نگه دارید. 2- سر ساعات معین غذا بخورید تا متابولیسم بدنتان تنظیم شود. این مسئله که سعی کنید وعده های غذایی خود را منظم کنید، نکته مهمی است. عادت کنید بین وعده های غذایی چیزی نخورید، زیرا گرسنگی واقعی شما زمانی ایجاد می شود که بین وعده های غذایی تان هیچ چیز دیگری نخورید. اما بیشتر اوقات چیزهایی پیدا می شود که بیشتر از خود غذای اصلی، احساس و اشتهای شما را برای خوردن، تحریک می کند. مواد غذایی را از دسترستان خارج کنید. مثلا در بین وعده های غذایی، روی میزتان مواد خوراکی نگذارید. 3- به غذا خوردن خود توجه داشته باشید. در هنگام غذا خوردن، حواستان را متمرکز کنید. بهتر است هنگام خوردن پشت یک میز بنشینید و از غذایتان لذت ببرید تا اینکه آن را داخل یک سینی قرار داده و روی زانوهایتان بگذارید و مقابل تلویزیون مشغول غذا خوردن شوید. اگر روی غذا خوردن خود تمرکز نداشته باشید، پیام سیر شدن را برای مغز خود نمی فرستید و بیش از حد می خورید و چاق می شوید. باید هنگام غذا خوردن، برای خودتان یادآوری کنید که سیر شده اید. 4- آهسته غذا بخورید. بعد از 15 دقیقه، مغز پیام سیر شدن را به معده شما می رساند و شما دست از غذا خوردن می کشید. بنابراین اگر سریع غذا بخورید، معده شما قبل از اینکه مغز از سیر شدن اطلاعی پیدا کند، پر می شود. در آخر متوجه می شوید که زیاد خورده اید. پس چاق می شوید. بنابراین غذا را آهسته بخورید و هر لقمه را با دقت و به طور کامل در دهانتان بجوید. 5- از وسوسه ها بپرهیزید. اگر فکر می کنید توانایی مقاومت در برابر خریدن و خوردن مواد غذایی را ندارید، خودتان به سوپرمارکت نروید و خرید را به فرد دیگری محوّل کنید. مواد غذایی را از دسترستان خارج کنید. مثلا در بین وعده های غذایی، روی میزتان مواد خوراکی نگذارید. اگر می دانید که خوراکی ها را می خورید آنها را در یخچال، فریزر و یا جاهای دیگری قرار دهید. بعد از 15 دقیقه، مغز پیام سیر شدن را به معده شما می رساند و شما دست از غذا خوردن می کشید. بنابراین اگر سریع غذا بخورید، معده شما قبل از اینکه مغز از سیر شدن اطلاعی پیدا کند، پر می شود. 7-استفاده از برخی مواد غذایی به کاهش اشتها کمک کرده و با وجود حجم کم، معده را پر می‌کند. اولین نوع این غذا‌ها سوپ است که علاوه بر ایجاد احساس سیری، ویتامین هم دارد. تخم‌مرغ که به منبع غنی پروتئین معروف است هم، در صورتی که به عنوان صبحانه خورده شود تا 24 ساعت آینده به طور قابل ملاحظه‌ای اشتها را تحت کنترل در می‌آورد. 8-ماست کم چرب معجزه می‌کند. این نوع ماست نه تنها معده را پر می‌کند بلکه کلسیم موجود در آن به سوختن چربی‌های بدن کمک می‌کند. در مورد مصرف سالاد هم که جای بحثی وجود ندارد. فیبر موجود در گیاهان، حجم قابل توجهی از معده را پر می‌کند و به این ترتیب اشتها به خوردن غذای پر کالری از بین می‌رود. 9-لوبیای پخته هم از آن دسته مواد غذایی است که جادو می‌کند و با آزاد کردن تدریجی انرژی در عین کم کالری بودن، گرسنگی فرد را از بین می‌برد. 10-با غذاهایی که بیشتر هوس می‌کنید، کمتر روبه‌رو شوید! یکی دیگر از کارهای مفید برای کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری، اجتناب، حذف و روبه‌رو نشدن با خوراکی‌هایی است که خیلی دوست‌شان دارید. مثلا اگر عاشق بستنی هستید، فریزرتان را پر از بستنی نکنید یا هنگام بیرون رفتن یک ساندویچ سالم خانگی برای ناهار یا شام‌تان تهیه کنید تا فکر خوردن پیتزا یا غذاهای چرب به ذهن‌تان خطور نکند. اگر هم می‌بینید که پرهیز از خوردن کیک تولد دوست‌تان برای‌تان مقدور نیست، با یک برنامه‌ریزی ساده مقدار کالری مصرفی روزانه‌تان از سایر غذاها را کاهش دهید تا بتوانید با خیال راحت یک برش خوش‌مزه از کیک تولد را هم بخورید. 10-نوشیدنی‌ها را جایگزین کنید و در آخر، اگر در بین روز نتوانستید میل به خوردن‌تان را به هیچ طریقی سرکوب کنید، نوشیدن یک لیوان چای، شیر یا قهوه را به جای کیک، بیسکوییت یا بستنی به شما پیشنهاد می‌کنیم.
منبع: پزشک آنلاین