يکشنبه، 28 مهر 1392

پرسش :

کسى که نمى تواند غسل کند، ولى تیمم برایش ممکن است؛ آیا مى تواند با همسرش نزدیکى کند و با تیمم نماز بخواند؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز فاضل): آرى، مى تواند با همسرش نزدیکى کند؛ خواه بعد از داخل شدن وقت نماز باشد، یا پیش از آن1.
آیه اللّه فاضل: پیش از داخل شدن وقت نماز، مانعى ندارد و بعد از آن ـ اگر بدون جهت با عیال خود نزدیکى کند - اشکال دارد؛ ولى اگر نزدیکى براى لذت بردن یا امر عقلایى دیگر باشد اشکال ندارد2.
پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع، م 353 ؛ امام، تحریرالوسیلة، ج 1 غسل الجنابه، م 3 نورى، توضیح المسائل، م 354 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 359 و خامنه اى، اجوبه الاستفتاءات، 190.
2. فاضل، تعلیقات على العروة، غسل الجنابه، م 8.
منبع: www.porseman.org