دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

آداب و مستحبات اعتکاف را بیان کنید؟

پاسخ :
آداب اعتکاف بر سه دسته است؛ برخى واجب و برخى حرام و دسته اى نیز مستحب مى باشد. دو قسم اول در شرایط و محرمات اعتکاف بیان مى شود.
اما کارهایى که انجام آن بر معتکف مستحب است عبارتند از:
1. تلاوت قرآن،
2. خواندن نماز،
3. ذکر و یاد خدا،
4. دعا،
5. تعلیم و تعلم،
6. ترک سخن در امور دنیوى.1
در حدیث آمده که نبى اکرم صلى الله علیه و آله در سفارش به ابوذر فرمود: «اى اباذر! هرگونه نشست و توقفى در مسجد لغو و بیهوده است، مگر سه چیز: قرائت قرآن، یاد خدا، پرداختن به مسائل علمى».2
پی نوشت:
1. ر.ک: دعائم الاسلام، ج 1، ص 206.
2. «یا اَباذَر! کُلُّ جُلُوسِ فِى الْمَسْجِدِ لَغْوٌ اِلاّ ثلاثٌ، قِرائَةُ مُصْحَفٍ، اَوْ ذِکْرُ اللّه اَوْ سائِلٍ عن عِلْمٍٍ»، وسایل الشیعه، ج 4، باب 2، ص 117.
منبع: www.porseman.org