دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

انجام دادن چه کارهایى، اعتکاف را باطل مى کند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى و فاضل: هر کارى که مبطل روزه است و نیز تماس و آمیزش (هرچند در شب باشد)، اعتکاف را باطل مى سازد و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن سایر محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است1.
آیات عظام بهجت و صافى: هر کارى که مبطل روزه است و نیز آمیزش (هرچند در شب باشد) اعتکاف را باطل مى سازد و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است2.
آیة اللّه تبریزى: هر کارى که مبطل روزه است، اعتکاف را نیز باطل مى سازد؛ ولى انجام دادن محرمات اعتکاف - به جز آمیزش - مبطل اعتکاف نیست3.
آیات عظام سیستانى، مکارم، نورى و وحید: انجام دادن محرمات اعتکاف و هر کارى که مبطل روزه است، اعتکاف را باطل مى سازد4.
پی نوشت:
1. امام و فاضل، تعلیقات على العروة، ج 2، احکام الاعتکاف م 3 و دفتر: خامنه اى.
2. صافى، هدایه العباد، ج 1، م 1423 و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 1210.
3. تبریزى، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م 1080.
4. نورى و مکارم، تعلیقات على العروة، ج 2، احکام الاعتکاف م 3 ؛ سیستانى و وحید، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م 1080 و دفتر: خامنه اى.
منبع: www.porseman.org