دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

شوهرم براى من مقدارى زیورآلات تهیه کرده است؛ ولى به طور اتفاق تا سر سال خمسى، مورد استفاده قرار نگرفت، آیا باید خمس آن را بدهم؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز سیستانى و وحید): چنانچه در معرض استفاده و در شأن شخص باشد، خمس ندارد؛ هر چند به طور اتفاق، یک سال از آن استفاده نکنید 1.
آیات عظام سیستانى و وحید: باید خمس آن را بپردازد 2.
پی نوشت :
1. امام، استفتائات، ج 1، س 91؛ خامنه اى، اجوبة، س 899؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 734؛ تبریزى، استفتائات، س 888؛ نورى، استفتائات، ج 1، س 267؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س 704؛ مکارم، توضیح المسائل، م 1507؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1376.
2. دفتر: سیستانى و وحید.
منبع: www.porseman.org