دوشنبه، 29 مهر 1392

پرسش :

همسرم برایم طلا و زیورآلاتى تهیه کرده و آن را به من بخشیده است؛ ولى پس از چند سال استفاده آن را فروخته ام. آیا به پول آن خمس تعلق مى گیرد؟

پاسخ :
آیات عظام امام، تبریزى، خامنه اى، سیستانى، فاضل، مکارم و وحید: پول فروش آن در هر حال خمس ندارد1.
آیه اللّه بهجت: اگر پول فروش تا سر سال خمسى زیاد بیاید، بنابر احتیاط واجب خمس دارد 2.
آیات عظام سیستانى، صافى و نورى: مقدار تفاوت ارزش خرید و ارزش فروش، جزء درآمد سال شمرده مى شود و چنانچه تا سر سال خمسى زیاد بیاید، خمس دارد 3.
پی نوشت :
1. امام، توضیح المسائل، م 1770 و 1753؛ خامنه اى، اجوبة، س 858؛ فاضل، جامع المسائل، ج 2، س 485؛ مکارم، استفتائات، ج 1، س 314، تبریزى، استفتائات، س 841؛ وحید، توضیح المسائل، م 1778.
2. دفتر: بهجت.
3. توضیح المسائل مراجع، م 1770 و 1781؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س 625؛ نورى، توضیح المسائل، م 1766 و استفتائات، ج 2، س 359.
منبع: www.porseman.org