سه‌شنبه، 30 مهر 1392

پرسش :

اگر معاد جسمانى باشد چگونه جسم متحوّل و فرسوده نمی شود؟

پاسخ :
پیرى و فرسودگى از ویژگیهاى موجودات مادى در شرایط عمومى دنیا است؛ زیرا عوامل طبیعى و فراز و نشیب زندگى، موجب فرسایش ماده می شود. اما در شرایط خاص حتى موجودات مادى نیز قابل دوام هستند، علاوه بر اینکه موجودات عقلى و برزخى، تحت تأثیر این گونه عوامل نیستند. به طور مثال 4=2×2 همیشه ثابت است و حالت خودش را حفظ میکند و یا صورت مثالى انسان ها در عالَم رؤیا و عالم برزخ، شکل خود را میتواند به طور ثابت نگه دارد. علاوه بر اینکه نظام حاکم بر قیامت، مانند نظام حاکم بر دنیا نیست تا مسئله فرسودگى، پیرى و نو و کهنه شدن در آن مطرح باشد. در آنجا قوانین و سنن دیگرى برقرار است؛ از این رو با توجّه به آن سنن، مسئله خلود و جاودانگى در تنعّم یا عذاب، هیچ مشکل عقلى ندارد؛ چنان که بسیارى از آیات قرآنى به آن اشاره دارد 1.
پی نوشت:
1. نگا: بقره 2، آیه 82، آل عمران (3)، آیه 107، نساء (4)، آیه 122، مائده (5)، آیه 119، ابراهیم (14)، آیه 23.
منبع: www.porseman.org