سه‌شنبه، 14 آبان 1392

پرسش :

آیا احتمال ضرر، مجوز ترک روزه مى شود، یا اطمینان به ضرر لازم است؟ میزان در مقدار ضرر چیست؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز تبریزى، سیستانى و وحید) : آنچه که باعث افطار روزه مى شود، خوف ضررى است که منشأ عقلایى داشته باشد و میزان در مقدار آن، عرف عقلا است ؛ به گونه اى که اثر مترتب بر روزه را ضرر بدانند.1
آیات عظام تبریزى، سیستانى و وحید : آنچه که باعث افطار روزه مى شود، خوف ضررى است که منشأ عقلایى داشته باشد و مقدار ضرر، باید قابل توجه باشد.2
پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع، م 1743، 1744.
2. تبریزى، سیستانى، وحید، منهاج الصالحین، شرایط صحة الصوم، م 1029.
منبع : پرسمان