سه‌شنبه، 14 آبان 1392

پرسش :

تکلیف زنى که شیر مى دهد، چیست؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى و نورى : اگر گرفتن روزه باعث کمى شیر او و ناراحتى بچه شود، یا براى خودش ضرر داشته باشد ؛ روزه براى او واجب نیست و در صورت اول باید براى هر روز، یک مد طعام به فقیر بدهد و در فرض دوم این امر احتیاط واجب است و در هر حال روزه ها را باید قضا کند.1
آیات عظام بهجت، سیستانى و فاضل : اگر گرفتن روزه باعث کمى شیر او و ناراحتى بچه شود، یا براى خودش ضرر داشته باشد ؛ روزه براى او واجب نیست و باید براى هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزه ها را باید قضا کند.2
آیات عظام تبریزى، صافى، مکارم و وحید : اگر گرفتن روزه باعث کمى شیر او و ناراحتى بچه شود، یا براى خودش ضرر داشته باشد ؛ روزه براى او واجب نیست و در صورت اول باید براى هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و در هر حال روزه ها را باید قضا کند.3
پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع، م 1729 ؛ دفتر: خامنه اى.
2. توضیح المسائل مراجع، م 1729.
3. همان، م 1729 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 1737.
منبع : پرسمان