سه‌شنبه، 28 آبان 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. از دعاهای حضرت فاطمه (علیها السّلام): اَللهُمَّ إنّی اَسئلُکَ قُوَّهً فی عِبادَتِکَ وَ تَبَصُّراً فی کتابِکَ وَ فَهماً فی حُکمِک؛ خداوندا! از تو می خواهم نیرو در عبادت و بندگی ات را، بصیرت و بینش در قرآنت را و فهم و درک در احکام تو را. (1)

پاسخ :
شرح حدیث:
قدرت و توانی را که خدا به ما داده است، وسیله ی امتحان ماست.
بدترین برخورد با نعمتهای الهی آن است که آن را در راه گناه و برخلاف دستور و رضای الهی به کار بگیریم و بهترین شیوه استفاده از نعمت خدا در راهی است که او بپسندد.
برخی نیرومند و توانایند، اما در راه خلاف و معصیت.
بعضی هم نیرو و توانشان در مسیر طاعت و بندگی است. خوشا به حال اینان!
حضرت زهرا (علیها السّلام) در این دعا سه خواسته ی مهم از خدا دارد:
1. قوّت و نیرو در بندگی خدا.
2. بصیرت و بینایی در قرآن.
3. فهم و شناخت نسبت به حکم پروردگار
دین شناسی و معرفت شرعی از لازم ترین تکالیف فرد مسلمان است.
اگر بصیرت دینی نباشد، با کمترین شبهه افکنی مخالفان تزلزل در باورهای دینی پیش می آید و اگر فهم احکام خدا نباشد، «ادای تکلیف» انجام نمی گیرد و اگر ضعف در پرستش خدا و بندگی باشد، راهی برای نفوذ و سلطه ی ابلیس فراهم می شود.
شخص مسلمان و پیرو خط اهل بیت علیه السّلام باید برای دین شناسی وقت کافی بگذارد و با کسب بصیرت خود را در برابر تشکیکها و شبهه آفرینیها مصون سازد.
باشد که در راه دین و عبادت استوار باشیم و قرآن را با بصیرت و شناخت کافی بشناسیم و به آن عمل کنیم.
پی نوشت:
1. البلد الامین کفعمی، ص 101
منبع: حکمت های فاطمی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از حضرت فاطمه علیها السّلام) ، جواد محدثی، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ سوم (1390)