شنبه، 23 آذر 1392

پرسش :

آیا از فردى که در حال مرگ مغزى است، ولى به وسیله دستگاه تنفس مصنوعى به حیات نباتى ادامه مى دهد، و از نظر پزشکى امکان برگشت وى به زندگى عادى وجود ندارد و مرده تلقّى مى شود، مى توان در موارد زیر عضوى را (مثل چشم یا کلیه) براى پیوند خارج کرد؟ الف) در مورد مسلمانان به طور کلّى. ب) در مورد مسلمانان با وصیّت قبلى، و یا اجازه اطرافیان. ج) در مورد غیر مسلمانان.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
با اجازه و رضایت قبلى خودش در مورد یک کلیه و مانند آن مانعى ندارد، و امّا در غیر مسلمان مطلقاً جایز است.
منبع: makarem.ir