يکشنبه، 24 آذر 1392

پرسش :

آمپولى به بیمارى تزریق شده، و بیمار به واسطه آن فوت کرده است. حکم ضمان یا عدم ضمان، و فردى که باید دیه را بپردازد، در صورتهاى ذیل چگونه است؟ 1. تزریق توسّط شخص آشنا به آمپول و تزریق صورت گرفته، ولى در تزریق اشتباه کرده است. 2. این کار توسّط شخص غیر آشنا به آمپول و تزریق، صورت گرفته است. 3. تزریق توسّط طبیب حاذق بوده، و لیکن سهل انگارى کرده است.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
1 تا 3. کار تزریق کننده مانند کار طبیب است; هرگاه حاذق باشد و اخذ برائت (به طور عام یا خاص) کند ضامن نیست، و بدون اخذ برائت ضامن است. و در صورت سهل انگارى و عدم حذاقت مطلقاً ضامن است.
منبع: makarem.ir