دوشنبه، 25 آذر 1392

پرسش :

شخصى امام جماعت مسجدى است که تمام شرایط امامت جماعت را دارا بوده، و حتّى به درجه اجتهاد هم رسیده، ولى اخیراً مبتلا به بیمارى آرتروز (درد زانو) شده است. اطبّاى معالج وى مى گویند: «به هنگام نماز بایستى مهر را مقدارى بلند کرده، سپس روى آن سجده نماید» خلاصه به طور طبیعى نمى تواند سجده کند، ولى بقیّه نماز را به صورت طبیعى بجا مى آورد. آیا این مورد از مصادیق اقتداى شخص ایستاده به نشسته است که جایز نمى باشد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
از نظر ما دلیلى بر عدم جواز نیست، و ادلّه جماعت (ولو به اطلاق مقامى) شامل چنین اشخاصى مى شود; بنابراین، اقتدا به چنین کسى جایز است.
منبع: makarem.ir