جمعه، 13 دی 1392

پرسش :

فلسفه عزادارى چیست؟ چرا شیعیان، ماه محرّم را به این روش برگزار مى کنند؟ آیا هیچ سنّتى از زندگى پیامبر(صلى الله علیه وآله)وجود دارد که بر اساس آن این مراسم برگزار شود؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللّه العظمی ناصر مکارم شیرازی (دامت برکاته):
هدف عزادارى، زنده نگه داشتن تاریخ امام حسین(علیه السلام)و هدف او، یعنى مبارزه با ظلم و ذلت است و باید عزادارى طورى باشد که همگان را به اهداف آن پیشواى بزرگ آشنا سازد، بدون شک عزادارى براى شهدا در زمان پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) وجود داشته است. از جمله براى شهادت مظلومانه حضرت حمزه عموى شجاع و بزرگوار پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) رسول خدا دستور عزادارى بر او داد و روش عزادارى باید مطابق سنّت آن حضرت و امامان معصوم(علیهم السلام) و عرف عقلا باشد.
منبع: makarem.ir