جمعه، 13 دی 1392

پرسش :

عزادارى مطلوب براى اهل بیت(علیهم السلام) چه ویژگى هایى دارد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللّه العظمی ناصر مکارم شیرازی (دامت برکاته):
در این مراسم قبل از هر چیز باید اهداف سالار شهیدان(علیه السلام) و یاران شجاعش از این قیام خونین به وسیله خطباى محترم و مدّاحان عزیز تشریح شود. سپس به مراسم سوگوارى بپردازند، و عزا دارى ها باید به همان شکل سنّتى و خالى از پیرایه و با خلوص نیّت انجام گیرد.
ولى عزاداران محترم (خطبا و مداحان و آحاد مردم سوگوار) باید از سه کار پرهیز کنند: الف) از کلمات غلوآمیز که ائمّه هدى(علیهم السلام)یا بزرگان شهدا را هم ردیف خداوند قرار مى دهد، جداً اجتناب کنند. ب) از اعمالى که سبب وهن مذهب در نظر دوست و دشمن مى شود، خوددارى نمایند. ج) از رسانیدن آسیب جدّى به بدن اجتناب ورزند.
و سزاوار است مدّاحان عزیز مانند خطباى محترم، دوره آموزشى داشته باشند و از روش هاى سنّتى پیروى کنند.
منبع: makarem.ir