يکشنبه، 15 دی 1392

پرسش :

لطفا این احادیث را شرح دهید. پیامبراکرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: شَّرُ الْمَکَاسِبِ کَسْبُ الرِّبا؛ امام صادق (علیه السلام) فرموند:إِذَا أَرادَاللهُ بِقَوْم هَلا کاً ظَهَرَ فِیْهِمُ الْرِّبا؛ پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: بدترین کسب ها کسبى است که آمیخته با رباخوارى باشد. امام صادق(علیه السلام) فرمود: هنگامى که خداوند بخواهد ملتى را هلاک کند رباخوارى در میان آنها آشکار مى گردد.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
با تمام رونقى که بازار رباخواران در دنیاى امروز دارد، و وابستگى خاصى که جهان امروز با رباخوارى در اشکال گوناگون پیدا کرده، جاى شک نیست که رباخوارى نظام مالى و اقتصادى جمعیّت ها را ویران مى سازد و سبب مى شود که ثروت ها به گونه وحشتناکى در دست افراد و مؤسسات معدودى جمع گردد و این تقسیم غیر عادلانه ثروت ها خود سرچشمه انواع بدبختى هاى اجتماعى و مفاسد اخلاقى است.
پی نوشت:
1. از کتاب وسایل الشیعه، جلد 12، صفحه 426 و 427.
منبع: makarem.ir