يکشنبه، 15 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام جواد علیه السلام فرمودند: اَلْمُؤْمِنُ یَحْتاجُ إِلى ثَلاثِ خِصَال: توفیقٌ مِنَ الله وَ واعِظٌ مِنْ نَفْسِهِ وَقَبُولٌ مِمَّنْ یَنْصَحُهُ؛ افراد با ایمان نیازمند به سه چیزند، توفیق پروردگار، و واعظى از درون جان و دل، و پذیرشى از اندرز دهندگان.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
در این راه پرفراز و نشیبى که انسان در زندگى در پیش دارد براى این که بتواند از خطرات بیشمارى که سعادت او را تهدید مى کند رهایى یابد و موجودى مفید و مؤثر در اجتماع گردد، در درجه اوّل نیاز به یک ارتباط معنوى و روحانى به پروردگار دارد که از ذات پاکش مدد گیرد، و سپس وجدانى بیدار و آگاه از درون او را موعظه کند و پس از آن گوش هایى شنوا که از افکار، راهنمایى ها، اندرزها و مشورت هاى دیگران استفاده کند.
پی نوشت:
1. منتهى الآمال.
منبع: makarem.ir