دوشنبه، 16 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. پیامبراکرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: إِنَّ اللهَ تَعالَى یُحِبُّ مِنْ عِبادِهِ الْغَیُورَ؛ خداوند متعال بندگان غیرتمند خود را دوست دارد.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
غیرت در حقیقت به معناى وفادارى نسبت به حفظ دین یا ناموس یا آب و خاک کشور اسلام و یا سایر مواهب الهى است.
شخص غیور کسى است که خود را متعهد و مسئوول در برابر حفظ این امور مى داند و از دستبرد و تجاوز بیگانه به آنها فوق العاده ناراحت مى شود.
غیرت یکى از صفات برجسته پیغمبران و مردان خداست؛ درباره ابراهیم(علیه السلام)قهرمان بت شکن مى خوانیم: «ان ابراهیم کان غیورا» خلاصه غیرت سدّ نیرومندى در برابر هجوم بیگانگان است.
پی نوشت:
1. نهج الفصاحه، صفحه 15.
منبع: makarem.ir