دوشنبه، 16 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام على علیه السلام فرمودند: خَیْرُ ماوَرَثَ الآباءُ لِلأَبْناءَ الأَدَبَ؛ بهترین میراثى که پدران براى فرزندان مى گذارند ادب است.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
ادب همان برخوردهاى شایسته و ارتباط هاى آمیخته با احترام و بزرگوارى است، ادب گاهى در برابر خلق خدا، و گاهى در برابر خداست، و در هر صورت یکى از بزرگترین سرمایه هاى انسانى است که رمز موفقیّت در همه زمینه ها مى باشد.
و به همین دلیل امیرمؤمنان على(علیه السلام) بالاترین میراثى را که پدر براى فرزندش باقى مى گذارد ادب شمرده است، ادب سرچشمه محبّت و صفا و دوستى و اتحاد، و عامل مهمى براى تأثیر سخن و پیشرفت برنامه هاى اجتماعى است.
پی نوشت:
1. غرر الحکم، صفحه 393.
منبع: makarem.ir