دوشنبه، 16 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام رضا علیه السلام به یکى از دوستان خود فرمودند: اَلَیْسَ اللهُ یَقُولُ بِغَیْرِ عَمَد تَرَوْنَها؟ فَقُلْتُ: بَلَى قالَ: ثُمَّ عَمَدٌ، لکِنْ، لا تَرَوْنَها!؛ آیا خدا نمى فرماید که آسمان بدون ستونى که دیده شود برپاست؟ گفتم: آرى فرمود: بنابراین ستونى وجود دارد که نامرئى است و شما آن را نمى بینید!(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
امروز مسلّم است که کرات آسمانى در مدارهاى خود به برکت تعادل نیروى جاذبه و دافعه برپا هستند، جاذبه همچون زنجیر عظیمى آنها را به سوى هم مى کشاند و نیروى گریز از مرکز آنها را از هم فرار مى دهد و تعادل کامل آنها سبب شده که میلیون ها سال بدون کمترین تغییرى در مدار خود بگردند و در فضاى بیکران روى این ستون نامرئى تکیه کنند و معلق بمانند. آیا در آن زمان که هنوز پرده اى از روى این اسرار برداشته نشده بود تعبیرى رساتر از تعبیر فوق براى بیان این حقیقت وجود داشت؟ و آیا این از معجزات علمى پیشوایان بزرگ ما نیست؟!
پی نوشت:
1. تفسیر برهان، جلد 3، صفحه 278.
منبع: makarem.ir