دوشنبه، 16 دی 1392

پرسش :

لطفا این حدیث را شرح دهید.پیامبراکرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: اِذا اَرادَ اللهُ بَقَوْم خَیْراً اَهْدَى اِلَیْهِمْ هَدِیَّةً. قالُوا وَما تِلْکَ الْهَدِیَّة؟ قالَ: اَلضَّیْفُ؛ هرگاه خداوند خیر و سعادت کسانى را بخواهد هدیه اى به آنها اهدا مى کند. عرض کردند چه هدیه اى؟ فرمود: میهمان.(1)

پاسخ :
شرح حدیث:
آرى میهمان هدیه پروردگار است هدیه اى است پر ارزش و گرامى. اما در دنیاى مادى که همه عواطف تحلیل رفته، میهمان مفهومى ندارد. بلکه یک موجود مزاحم و بیگانه و عزیز بى دلیل است، لذا کمتر دیده مى شود کسى به میهمانى برود یا دیگرى را به میهمانى دعوت کند مگر این که روابط مادى و تجارى و سیاسى آنها ایجاب کند.
در حالى که در کشورهاى اسلامى و در میان خانواده هایى که سنن دینى نزد آنها زنده است، میهمان، هرچند هیچ گونه آشنایى نداشته باشند عزیز و گرامى است و هدیه خدا.
پی نوشت:
1. بحارالانوار، جلد 15، صفحه 241.
منبع: makarem.ir