چهارشنبه، 18 دی 1392

پرسش :

برخى از خانمهاى جلسه‌اى، در جلسات زنانه، به شرح و تبیین احکام مى‌پردازند، که البتّه این کار لازمى است، ولى علیرغم این که خانمهاى حاضر در جلسه، مقلّد مراجع مختلف هستند، آن خانم فقط فتواى یکى از مراجع محترم را بیان مى‌کند، بدون این که نام آن مرجع تقلید را ببرد. اگر کسانى که مقلّد آن مرجع تقلید نیستند، بدون توجّه به آن فتوا عمل کنند، آیا مسئولیّتى متوجّه گوینده مى‌باشد؟ راه جبرانش چگونه است؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
در چنین جلساتى، که مقلّدین مراجع مختلف وجود دارند، لازم است فتاواى مراجع معروف را، اگر با هم تفاوتى دارد، تبیین کند؛ در غیر این صورت مسئولیّت دارد.
منبع: makarem.ir