سه‌شنبه، 24 دی 1392

پرسش :

با توجّه به این که مورّخین مهریّه بزرگ بانوى اسلام، حضرت فاطمه زهراء(س) را مختلف نقل کرده‌اند: 1ـ برخى آن را یک زره جنگى به مبلغ 480 درهم، به اضافه یک دست لباس کتان و یک قطعه پوست گوسفند گفته‌اند. 2ـ بعضى آن را چهارصد درهم شمرده‌اند. 3ـ و برخى دیگر چهارصد مثقال نقره بیان کرده‌اند. و از طرف دیگر در روایتى مهریّه آن حضرت «شفاعت گنهکاران از امّت پدرش»(1) آمده است، آیا صرف تعیین مهریّه حضرت زهرا(س) (مهرالسّنه) براى عروسان، بدون تعیین ارزش فعلى آن، صحیح است؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
معروف است که مهرالسّنه معادل پانصد درهم مى‌باشد (هر درهم تقریبآ پانصد تومان، که مجموعآ حدود دویست و پنجاه هزار تومان مى‌شود)(2) هر گاه در
محیط زوجین این شهرت وجود داشته باشد کافى است، و الّا باید تعیین کنند.
پی نوشت:
(1). احقاق الحق، جلد 10، صفحه 367.
(2). قیمت درهم در زمانهاى مختلف، متغیّر است؛ قیمت مزبور مربوط به سال 1384 ه .ش مى‌باشد.
منبع: makarem.ir