دوشنبه، 14 بهمن 1392

پرسش :

آیا در ازدواج، اخذ پول گزاف اضافه بر مهریه از داماد جایز است؟ به گونه اى که اگر تهیه نشود عروسى معطّل مى ماند، در حالى که افراد پولدارى که کفو دختر نیستند بدون در نظر گرفتن رضایت دختر، با پدر و مادر او سازش کرده، پول مى دهند و دختر را مى گیرند; امّا جوان بى پول، هر چند کفو و مناسب دختر باشد، محروم مى ماند. آیا در چنین مواردى اخذ پول جایز است؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
در ازدواج تنها پرداختن مهریه و آنچه در عقد شرط شده لازم است و در همه حال رضایت دختر شرط است، و مهریه و شرایط، منوط به رضایت زوج و زوجه است و زاید بر آن مشروع نیست. و سزاوار است مسلمانان در تمام این موارد از سختگیرى و هزینه هاى گزاف پرهیز نمایند.
منبع: makarem.ir