سه‌شنبه، 15 بهمن 1392

پرسش :

لطفاً به سؤالات زیر، پیرامون محدود اطاعت زوجه، پاسخ فرمایید. الف) آیا زوجه بدون رضایت زوج حقّ خروج از منزل را دارد؟ ب) در صورت ترک منزل، با وجود عدم رضایت زوج و تقاضاى مکرّر بازگشت و عدم تمکین مشارالیها، آیا شرایط ناشزه بر وى محقّق مى گردد؟ ج) در شرایط فوق، آیا زوجه استحقاق دریافت نفقه را دارد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
الف: بنابر احتیاط واجب باید اجازه بگیرد; مگر براى کارهاى واجب شرعى یا ضرورى زندگى.
ب: چنین زنى ناشزه است.
ج: قدر مسلّم از نشوز و عدم تمکین که موجب سلب حقّ نفقه مى شود عدم تمکین در برابر تمتّعات جنسى است. بنابراین نفقه در فرض بالا، یعنى خروج از منزل، ساقط نمى شود (بنابر احتیاط واجب).
منبع: makarem.ir