چهارشنبه، 16 بهمن 1392

پرسش :

حضرتعالى در مسأله 2071 توضیح المسائل فرموده اید: «ازدواج موقّت هرچند براى لذّت بردن هم نباشد، بلکه به قصد محرم شدن نزدیکان آن دختر باشد جایز است، مشروط بر این که دخترى را که به ازدواج موقّت در مى آورند در حدّى باشد که قابل لذّت جنسى باشد، مثلاً اگر کوچک است باید وقت را به اندازه اى زیاد کنند که دوران آمادگى دختر را شامل شود، هرچند بعد از عقد، مدّت را ببخشند» حال کسى به خاطر محرم شدن نزدیکان دخترى که به حدّ بلوغ نرسیده، به مدّت کوتاهى صیغه عقد نکاح موقّت او را خوانده است و بعداً هم آن مدّت را مى بخشد و آن قید که دختر در حدّى باشد که قابل لذّت جنسى باشد را در نظر نگرفته است، آیا نزدیکان آن دختر به این مرد محرم خواهند شد؟ آیا مادر آن دختر به پسران این مرد محرم خواهد بود؟ اگر نادیده گرفتن این قید در حین اجراى عقد اصلاً ایجاد محرمیت نمى کند، آیا این پدر مى تواند آن دختر را به ازدواج پسر خود درآورد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت اللَّه العظمى مکارم شیرازى (مدّ ظلّه العالى):
اگر مى خواهند محرم بشوند احتیاط آن است که مجدّداً صیغه عقد متعه را با همان اوصافى که گفته شد بخوانند و الاّ معامله محرم بودن با مادر او نکند; هرچند احتیاط آن است که آن دختر را براى فرزند خود نیز نگیرند.
منبع: makarem.ir